Kategóriák
Kategóriák
Elérhetőségek:

Telefonszám: +36-30/633-1383

Email: postmaster@retroauto.hu

TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Hírlevél

Ablaktörlők

Főkategória >Ablaktörlők

Ablaktörlő lapátok

 

Ablaktörlők és tartozékok széles választék  minden autó típushoz.
Ablaktörlő lapát

Az ablaktörlő vagy ablaktörlőlapát, ma már minden autón megtalálható. Eső, hó, jég vagy törmelék eltávolítására a jármű első és hátsó ablakán, hogy a vezetőt nem korlátozza semmi, hogy tisztán lásson az autóvezetés során. Szinte minden ember által vezetett gépjármű rendelkezik ablaktörlővel. Ez a törvényi előírásoknak is köszönhető, de elsősorban a fontos szerepe miatt.

Ablaktörlő mükődése

Az ablaktörlő kettő részből áll egy fém karból és egy gumis részből ezt gumipengének vagy ablaktörlő lapát guminak is nevezik. Az ablaktörlőkart egy motor mozgatja ezt értelemszerűen az ablaktörlőmotor. Az üveg felett végzett előre-hátra mozgással képes eltávolítani a vizet más folyadékot vagy bármilyen egyéb szennyeződést, ami gátolja a kilátást.

Az 1969 után gyártott autókon az ablaktörlőlapát törlési sebessége ált. állítható, egy vagy több szakaszos beállítással. Az első ablaktörlőt 1903 telén találta fel Amerikában Mary Anderson nevű nő.

Az ablaktörlő rendszer

Az ablaktörlő rendszerrel együtt jár a szélvédőmosó rendszer is a legtöbb esetben. Száraz vagy jeges időben megkönnyíti a törlést és kíméli az szélvédőt. A rendszer több általában négy fúvóka segítségével, fagyálló ablakmosót vagy vizet permetez az autó szélvédőjére. Fagyálló mosófolyadék használata esetén az ablaktörlők segíthetnek a hó vagy a jég eltávolításában. Az ilyen típusú téli körülmények között egyes járműveknél további melegítők vannak az ablakokra irányítva, vagy be vannak ágyazva az üvegbe fűtő vezeték (ek); ezek a jégtelenítő rendszerek segítenek megakadályozni, hogy a hó és a jég felhalmozódjon a szélvédőn. Ritkábban miniatűr ablaktörlőket helyeznek el a fényszórókon, hogy még optimálisabb legyen a mükődésük.

Hátsó Ablaktörlő

Ferdehátú vagy kombi autókon jellemző vagy más függőleges hátsó ablakokon. Az első hátsó ablaktörlőt 1940 -ben kezdték el az autók mellé kínálni. Nagyobb népszerűsége csak az 1970 -es években lett. Sorozatgyártásban előszőr  a Porsche 911 és a Volvo 145 – kapott hátsó ablaktörlőt mint felszereltség.