Kategóriák
Elérhetőségek:

Telefonszám: +36-30/633-1383

Email: postmaster@retroauto.hu

TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Hírlevél

Blog

 

 

 

A Trabantról röviden

Visszaemlékezés a Trabantra

Úgy tartják, hogy a Trabant maga a Nyugat- és Kelet-Európa közötti gazdasági egyenlőtlenségek oszlopos szimbóluma volt. Mikor 1989 -ben a magyar rendszerváltás megtörtént és megnyíltak a nyugati határok, a keleti polgárok tömegével özönlöttek a nyugat felé, sokan közülük Trabanttal közlekedtek. Mindeközben a Nyugati emberek, lenézték a Trabantokat. Ez köszönhető volt a gyenge füstölő motoroknak a hírhedt műanyagborítású (műgyanta és gyapothulladék komposztálásából született duroplaszt) karosszériának vagy az egyszerű idejemúlt felépítménynek. A kelet-német oldalon ennek ellenére a Trabant volt a modernizmus és a szocialista ipar hatékonyságának és előremutató szellemiségének szimbóluma.

Trabant-alkatreszek-Trabant-601-Keleti-autoalkatresz-Trabant-alkatreszek

 

 

 

A Lada Niva Cabrio változatok és történetük

 

Lada Niva varázslatos formájával és érdekes megoldásaival az egész világot meghódította ezzel együtt sok autórajongót ihlettett meg. Ezt meglovagolták és mai napig lovagolják az autóműhelyek és autókereskedők.

 

 

 lada-niva-cabrio-oldalrol

2021.02.26 09:40

Lada Niva a Déli Sarkon

 

A Lada Niva szívós egy jármű, de mennyire? Ezt a kérdést tehették fel egymást között a Lada gyár mérnökei mikor 1989 -ben úgy döntöttek, hogy elküldenek egy Lada Niva 1.6 -ot az Antarktiszra kizárólag tesztelési célból...

Lada Niva az anatktiszon Pingvinekkel

2021.02.19 08:59

Így lett a Lada elektromos autó 

Manapság az elektromos autók széles rajongó tábornak örvednek és a gyártók is jobbnál jobb új elektromos modellekkel állnak elő. Viszont az elektromos autózást nem a 2000-es években találták ki 1960 -as évek előtt is már voltak bőven próbálkozások. Az első elektromos autókat például 1897 -ben kezdtek el alkalmazni Amerikában. Az idők alatt a general motors és sok más cégi is fejlesztegetett elektromos autókat így nem maradhatott ki a szocialista autógyártás fő ikonja sem a Lada autógyár.

2021.02.19 07:37

A Retro Autó Kft. autóalkatrész kis- és nagyker, örömmel fogadja az új partnereket.
Azokat az újdonsült partnerek jelentkezését várjuk, akik tovább értékesítés céljából vásárolják meg az általunk kínált termékeket. Telefonon várjuk a jelentkezőket - a konzultációt követő megegyezés után azonnali kedvezményt biztosítunk. Célunk a hosszútávú együttműködés és a hibátlan kiszolgálás.

Ha sokat szoktál vezetni, akkor már ismerős a helyzet vagy már van is kormányvédőd. Tudod milyen kényelmetlen tud lenni a kormánykerék tapintása. A tenyered izzad ettől csúszóssá válik a felülete vagy kikezdi a tenyered. Az ilyen kényelmetlenségek elvehetik a vezetés élményét vagy az útra való összpontosítást, ami kockázatos lehet. A megfelelő kormányvédő megvéd a téli hidegtől nyáron pedig a forró kormánytól. kormányvédő gyártók sok féle-fajtával álltak elő, hogy mindenki megtalálja a legjobbat mind stílusban mind anyagában. A nagy kereslet miatt kedvező áron lehet hozzájutni. Lentebb áttekintünk néhány kormányvédő fajtát és főbb előnyeiket.

 

2021.02.11 14:45

Az első Lada 1970-ben gurult le a gyártósorról. Az azóta eltelt idő sok esetben meglátszik a Ladák karosszériáján, lehet horpadások és sérülések formájában lehet, hogy rozsda formájában jelenik meg vagy mindkettő előfordul. A rozsdát kimondottad szeretik a régi Lada típusok.

 

A Lada Niva vagy VAZ-2121, a Niva oroszul azt jelenti „mező”.  Az Szovjetunióban tervezte és gyártotta az AvtoVAZ. A Niva vérbeli terepjárónak tervezték a kezdetektől fogva. Lada Niva volt a világon az első sorozatgyártásban gyártott terepjáró, ami ötvözte a tekercsrugós független első felfüggesztést és az önhordó karosszériát. Sok alkatrészét a Lada 2101-ből emelték át. 2016-óta a Lada Niva lett a világ leghosszabb ideje gyártott összekerék-hajtású autója, melyet változatlanul eredeti formájában gyártanak. Egészen 2016 -ig a Land Rover Defenderrel versenyzett ezért a címért. A Nivát mai napig gyártják. Az évek alatt kiérdemelte a legszívósabb terepjáróknak járó címet, elképesztő képességekkel bír ez a keleti blokkos csoda.