Kategóriák
Elérhetőségek:

Telefonszám: +36-30/633-1383

Email: postmaster@retroauto.hu

TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Hírlevél

Blog

Bemattult fényszóró felújítása otthon Turtle Wax fényszóró felújító készlet használatával

 

Hogyan újítsd fel autód fényszóróit otthon

 

Az autófényszórói az évek alatt lassan elkezdik elveszteni a fényüket, szépségüket, szépen lassan elöregednek. Az időjárás és a környezeti hatások tovább fokozzák a romlás mértékét. Közre játszik még az anyag oxidációja és a karcolások is.

A fényszórók felülete ködös, homályos, sárgásak lesznek ezzel csökken a hatékonyságuk kevésbé hatol át rajtuk a fény romlanak a látási viszonyok, főleg éjszaka és ködös esős időben.

Így nem csak eszétikailag de bizontsági szempontból is fontos, hogy a fényszórók előregedésével járó kellemetlenségeket csökkentsük.

Jelenleg az autóápolás piacán több készítményt is forgalmaznak különböző gyártók, teljesen eltérő hatékonysággal. Ezek segítségével otthoni körülmények között tudod felújítani a megöregedett fényszórókat. Ezzel elkerülheted, hogy új lámpákat kelljen drága pénzekért vásárolni.

Zsíroldó vagy Féktisztító ? Melyiket és mi a különbség ?


A két oldószer sok tulajdonságában megegyezik azonban, nem véletlen nem viselik ugyanazt a nevet. Mindegyiknek megvan a maga célja.


2022.08.26 11:21

Mire a féktisztító ?

 

Féktisztító Hogyan használd és mikor ?

 

A féktisztító olyan autószerelés során használt általában spray formában kapható vegyület aminek a segítségével egyszerűen fellazíthatod a fémtörmeléket, zsírt, olajat, port. A fékről szinte lefolynak a ráégett anyagok.

Kiemelkedő tulajdonsága minden féktisztító készítménynek, hogy elpárolog, nem hagy maga után sem nyomot sem zsírt vagy bármilyen lerakódást. Nem csökkenti a fékek hatékonyságát.

 

Minden amit az autó gyertya cseréről tudnod kell.

 

Kevés olyan otthon elvégezhető autó javítási projekt van ami akkora érezhető változást okoz, mint az autó gyertyák cseréje.

A megfelelően kiválasztott és karbantartott gyújtógyertya elengedhetetlen, ha azt szeretnéd, hogy megfelelően legyen karbantartva az autód.

A gyújtógyertya csere megkezdése előtt fontos hogy beszerezzük a legjobb szerszámokat. Hiszen megfelelő gyertyakulcs nélkül beletörhetjük a kocsi motorjába a gyertyákat.

Ha profi gyertyakulcs -ra van szükség a Retró Autónál jobb helyet nem is nagyon találsz.

 

Alváz és üregvédelem

 

Az autó alváza állandó megpróbáltatásnak van kitéve, szinte közvetlen kapcsolatban van az út porával és az időjárás viszontagságaival.

 

Természetesen az autógyártók felkészítik az autó alsó részét a várható megpróbáltatásokra. Viszont az idő múltával az anyagok és a gyári védőrétegek már nem olyan tartósak.

 

Amint nem tart már olyan jól az alvázvédő réteg és az anyagok már nem olyan strapa bíróak megjelenik a rozsda és megállíthatatlanul megeszi szép lassan az autót alsó részét.

 

Nem csak az öregebb autókon érdemes használni, új autón is jó döntés felvinni a plusz védőréteget.

alvaz

2022.06.14 10:30

Autó takaró ponyva útmutató

 

Az autó tisztántartása még a legjobb körülmények között is kihívásokat jelentő feladat. Amennyiben szeretnéd igazán tisztán tartani az autód, addig még nem használod. szeretnéd, hogy a lehető leghosszabb ideig megőrizze tisztaságát. Az egyetlen megoldás a megfelelő tárolás.

 

A tartós tisztaság és tisztán tartás elérésének egyetlen módszere, ha garázsban vagy fedéllel ellátott kocsibeállóban tartod az autód. Ezzel nem írtunk nagy újdonságot, a fedett tér adja az első védelmi vonalat a szennyeződések ellen. Azonban a fedett tér sem nyújt igazán hatékony védelmet egy megfelelő autótakaró nélkül.

 

Ezenfelül nem mindenki számára elérhető a fedett garázsban tárolás lehetősége anyagi vagy pénzügyi szűkösség miatt. Az autó ponyva nyújt teljes védelmet mind a kettő fent említett helyzet során.

 

Autómosás és autápolás 

 

Az autó mosása az egyik alapvető tevékenység minden autótulajdonos számára. Legtöbb autótulajdonos saját technikával mossa az autóját, hogy megszabaduljon az autó borító szennyeződésektől. Az autómosás messze a legegyszerűbb módja az automata autómosó használata. Egy ilyen szolgáltatás nem túl drága, időigényes, és nem igényel fizikai erőfeszítést tőlünk. De valóban megéri?

 

 

Retro Auto Kft Facebook nyereményjáték részvételi- és játékszabályzatSzervező: Jelen részvételi- és játékszabályzatban bemutatásra kerülő játék (a továbbiakban: Játék) szervezője a Retro Autó Kft. 1112 Budapest Repülőtéri út 6.


2.    A Játékos

2.1. A Szervező által meghirdetett Játékban minden Facebook adatlappal rendelkező személy részt vehet.

2.2. A játékból ki vannak zárva a Szervező alkalmazottai és azok közvetlen hozzátartozói.

A felni tisztítás néhány mondatban

Az acélfelnikkel nincs semmi gond, mindaddig, még nem zavar minket a kinézetük vagy súlyuk. Rakhatunk rá dísztárcsákat, de az sem az igazi. Ekkor jön minden autós fejébe az ötlet, hogy valami jó mutatós, alufelnit kell tenni az autóra. Nagyszerű alternatíva lehet egy jól megválasztott alufelni, de a sajnos az alacsony súlynak és a szépségnek ára van.

2021.12.10 09:35

Mikor és hogyan használj ködlámpát

Valamilyen oknál fogva ez mindig is egy kicsit ködös terület volt a sofőrök számára, többségük vagy egyáltalán nem használja, vagy rossz időben kapcsolja fel.

A ködlámpa használata körül keletkezett tévhiteket szeretnénk eloszlatni, ennek érdekében átfogó útmutatót állítottunk össze.

Az útfelületek borítását, mint köztudott a kátránnyal terítik le. Ez a sötét, vastag és összetett anyag melyet szinte minden útfelületen használnak.

Miközben haladunk rajta az autóval a kerekek felkapják a kátránydarabkákat. Melyek a karosszéria alsó részére és egyéb karosszéria részekre tapadnak.

Nem csak rosszul néz ki tőle az autó, hanem egy idő után az autó fényezését és felsérti.  A másik nagy probléma pedig a gyanta mely a fákról hullik rá az autóra. Rászárad és puszta vízzel vagy háztartási anyagokkal lehetetlen eltávolítani anélkül, hogy a fényezés megsérüljön.  

 

 

 

 

A Trabantról röviden

Visszaemlékezés a Trabantra

Úgy tartják, hogy a Trabant maga a Nyugat- és Kelet-Európa közötti gazdasági egyenlőtlenségek oszlopos szimbóluma volt. Mikor 1989 -ben a magyar rendszerváltás megtörtént és megnyíltak a nyugati határok, a keleti polgárok tömegével özönlöttek a nyugat felé, sokan közülük Trabanttal közlekedtek. Mindeközben a Nyugati emberek, lenézték a Trabantokat. Ez köszönhető volt a gyenge füstölő motoroknak a hírhedt műanyagborítású (műgyanta és gyapothulladék komposztálásából született duroplaszt) karosszériának vagy az egyszerű idejemúlt felépítménynek. A kelet-német oldalon ennek ellenére a Trabant volt a modernizmus és a szocialista ipar hatékonyságának és előremutató szellemiségének szimbóluma.

Trabant-alkatreszek-Trabant-601-Keleti-autoalkatresz-Trabant-alkatreszek

 

 

 

A Lada Niva Cabrio változatok és történetük

 

Lada Niva varázslatos formájával és érdekes megoldásaival az egész világot meghódította ezzel együtt sok autórajongót ihlettett meg. Ezt meglovagolták és mai napig lovagolják az autóműhelyek és autókereskedők.

 

 

 lada-niva-cabrio-oldalrol

2021.02.26 09:40

Lada Niva a Déli Sarkon

 

A Lada Niva szívós egy jármű, de mennyire? Ezt a kérdést tehették fel egymást között a Lada gyár mérnökei mikor 1989 -ben úgy döntöttek, hogy elküldenek egy Lada Niva 1.6 -ot az Antarktiszra kizárólag tesztelési célból...

Lada Niva az anatktiszon Pingvinekkel

2021.02.19 08:59

Így lett a Lada elektromos autó 

Manapság az elektromos autók széles rajongó tábornak örvednek és a gyártók is jobbnál jobb új elektromos modellekkel állnak elő. Viszont az elektromos autózást nem a 2000-es években találták ki 1960 -as évek előtt is már voltak bőven próbálkozások. Az első elektromos autókat például 1897 -ben kezdtek el alkalmazni Amerikában. Az idők alatt a general motors és sok más cégi is fejlesztegetett elektromos autókat így nem maradhatott ki a szocialista autógyártás fő ikonja sem a Lada autógyár.

2021.02.19 07:37

A Retro Autó Kft. autóalkatrész kis- és nagyker, örömmel látjuk az új partnereket.

 

Kiszállítás Másnapra!! Azonnal kedvezmények

Minden termékünk raktárról azonnal elérhető!

  • Autóalkatrészek Keleti és Nyugati
  • Autókozmetika
  • Autófelszerelések
  • Autós Kiegészítők
  • Szerszámok
  • Lámpák

 


Azokat az újdonsült partnerek jelentkezését várjuk, akik tovább értékesítés céljából vásárolják meg az általunk kínált termékeket. Telefonon várjuk a jelentkezőket - a konzultációt követő megegyezés után azonnali kedvezményt biztosítunk. Célunk a hosszútávú együttműködés és a hibátlan kiszolgálás.

Ha sokat szoktál vezetni, akkor már ismerős a helyzet vagy már van is kormányvédőd. Tudod milyen kényelmetlen tud lenni a kormánykerék tapintása. A tenyered izzad ettől csúszóssá válik a felülete vagy kikezdi a tenyered. Az ilyen kényelmetlenségek elvehetik a vezetés élményét vagy az útra való összpontosítást, ami kockázatos lehet. A megfelelő kormányvédő megvéd a téli hidegtől nyáron pedig a forró kormánytól. kormányvédő gyártók sok féle-fajtával álltak elő, hogy mindenki megtalálja a legjobbat mind stílusban mind anyagában. A nagy kereslet miatt kedvező áron lehet hozzájutni. Lentebb áttekintünk néhány kormányvédő fajtát és főbb előnyeiket.

 

2021.02.11 14:45

Az első Lada 1970-ben gurult le a gyártósorról. Az azóta eltelt idő sok esetben meglátszik a Ladák karosszériáján, lehet horpadások és sérülések formájában lehet, hogy rozsda formájában jelenik meg vagy mindkettő előfordul. A rozsdát kimondottad szeretik a régi Lada típusok.

 

A Lada Niva vagy VAZ-2121, a Niva oroszul azt jelenti „mező”.  Az Szovjetunióban tervezte és gyártotta az AvtoVAZ. A Niva vérbeli terepjárónak tervezték a kezdetektől fogva. Lada Niva volt a világon az első sorozatgyártásban gyártott terepjáró, ami ötvözte a tekercsrugós független első felfüggesztést és az önhordó karosszériát. Sok alkatrészét a Lada 2101-ből emelték át. 2016-óta a Lada Niva lett a világ leghosszabb ideje gyártott összekerék-hajtású autója, melyet változatlanul eredeti formájában gyártanak. Egészen 2016 -ig a Land Rover Defenderrel versenyzett ezért a címért. A Nivát mai napig gyártják. Az évek alatt kiérdemelte a legszívósabb terepjáróknak járó címet, elképesztő képességekkel bír ez a keleti blokkos csoda.