Kategóriák
Elérhetőségek:

Telefonszám: +36-30/633-1383

Email: postmaster@retroauto.hu

TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Hírlevél
Blog
2021.06.25 08:47

Trabant népszerűsége röviden

 

 

 

A Trabantról röviden

Visszaemlékezés a Trabantra

Úgy tartják, hogy a Trabant maga a Nyugat- és Kelet-Európa közötti gazdasági egyenlőtlenségek oszlopos szimbóluma volt. Mikor 1989 -ben a magyar rendszerváltás megtörtént és megnyíltak a nyugati határok, a keleti polgárok tömegével özönlöttek a nyugat felé, sokan közülük Trabanttal közlekedtek. Mindeközben a Nyugati emberek, lenézték a Trabantokat. Ez köszönhető volt a gyenge füstölő motoroknak a hírhedt műanyagborítású (műgyanta és gyapothulladék komposztálásából született duroplaszt) karosszériának vagy az egyszerű idejemúlt felépítménynek. A kelet-német oldalon ennek ellenére a Trabant volt a modernizmus és a szocialista ipar hatékonyságának és előremutató szellemiségének szimbóluma.

Trabant-alkatreszek-Trabant-601-Keleti-autoalkatresz-Trabant-alkatreszek

Trabanat mint szibólum

Habár napjainkban már a Trabant 601 nem jelképezi a fent említettek egyikét sem.  A kelet-német polgárok és gazdasági vezetők szemszögéből főleg a megjelenés évében az 1950 -es években a műanyag karosszéria elemek ötlete kifejezetten előre mutató és modern ötlet volt, a kommunista rendszer csodája. Továbbá a Duroplaszt anyag feltalálása és használata a Trabant felépítéséhez, sok acél felhasználásától mentette meg a kelet-német autógyártást. Ezzel felszabadította az acél készleteket és megóvta az ipart. A Trabant műanyag karosszériája nem csak visszatekintve szórakoztató, de annak idején is annak tartották ezt a sok Trabanttal kapcsolatos vicc bizonyítja, mint egyfajta korlenyomata. A Trabant minden extrát nélkülöző autó volt ez a korszellemiségének is köszönhető, mivel nem önmegvalósítást, hanem használati eszközként árulták. Ezért a kor nyugati autóihoz képest elmaradott volt nem csak felépítést tekintve, de az extrákat tekintve is.

Trabant-601-alkatreszek

Trabant sikere

A Trabant a szocialista ipari előremutató jellegét tükrözte. A valóságban a könnyen legyártható Trabant karosszéria elemektől független legalább 2 évet kellett várni, mint minden keleti autóra. A gyártás sosem volt képes tartani a lépést a kereslettel. Pályafutása alatt 3 millió Trabant talált gazdára, ami világviszonylatban sikeres eladási számnak mondható. Ez a Kicsi, olcsó, üzemanyag-takarékos autó többször megérte már a reneszánszát sőt napjainkban egyre népszerűbb, ezt sajnos az egyre csökkenő darabszámára írható fel és nem utolsó sorban az utánozhatatlan Trabantos életérzésnek.

Trabant-alkatreszek-es-tartozekok

Trabant alkatrészek

Trabant 601 alkatrészek széles választékával várunk! Nézz be hozzánk vagy rendelj Online itt az autóalkatrész webshopunkban.