Kategóriák
Kategóriák
Elérhetőségek:

Telefonszám: +36-30/633-1383

Email: postmaster@retroauto.hu

TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Hírlevél

37-39 cm


Kormányvédő

Kormányvédők 37-39cm -es átmérővel

 

A személyautóknak általános kormány mérete a 37-39 cm átmérőjű, így széleskörű választékot biztosítunk mind az oldalunkon, és boltunkban is kormányvédőkből. Különböző színekben és stílusokban nálunk biztosan megtalálod a hozzád illőt! A kormányvédők az időjárás és a használat során kialakuló károktól védi eredeti, gyári anyagát. Télen a hideg, nyáron a forróság ellen védi kezeit. A vezetés élményét is segíti, jó fogásának és csúszásmentességének köszönhetően. Biztonságosabbá teszi a kéz tapadását a kormányhoz manővereknél és éles kanyaroknál is egyaránt. A méret pontossága miatt nem kell aggódni, mivel weboldalunkon és boltunkban is jól észrevehetően van feltüntetve a méret. További elérhető kormányvédő méretek: 35-37, 41-43, 44-46.


Vásárlás előtt mérd le az autó kormányának átmérőjét!


Sorrend:

Kormányvédő 37-39cm BAMBOO
2 380 Ft
  Db    Kosárba
 

prev
next

Miért használjunk kormányvédőt ?

Mindenekelőtt a legfontosabb, hogy autónk kormányának lemérése után méretpontos kormányvédőt válasszunk! Az autónk legfontosabb részei közé tartozik a kormánykerék, ezzel kormányozzuk az autót a megfelelő irányba. Mivel a haladás irány állandó kontrolt igényel ezért jobb esetben mindig a kormányon tartjuk a kezünket. A kezünkkel pedig tapintunk, érezzük a kormány felületét. Fontos, hogy jó tapintása legyen és ne csússzon ki kanyarodás közben a kezünk közül. A kormányfelületének tapadása fokozható a megfelelő kormányvédővel. Ha az a célunk, hogy fokozzuk a tapadást és ezzel növeljük a vezetés közben a biztonságot, érdemes olyan kormányvédőt választani, aminek barázdás vagy rücskös a kialakítása. A megnövelt felülettel jobban megtartható a kormány vezetés közben. Sokféle barázda mintázat közül lehet választani akár egyéni tetszésünket is figyelembe véve is tudunk választani így a kormányvédőnk nem csak biztonságos, de tetszetős is lehet.

Miért érdemes kormányvédőt vásárolni?

Általában az autók kormányai habanyagból vagy műanyagból készülnek (jobban felszerelt autóknál bőrből) ezeknek a fogása nem éppen a legideálisabb és idővel bizony elkophatnak. Időben felhelyezett kormányvédővel ezt elkerülhetjük, ha pedig már lekopott új felületet teremthetünk. A kopás elsősorban esztétikailag tud kellemetlen lenni az autónk utasterében. A műanyagkormány tömör és kemény fogása teljes borzalom tud lenni. További kellemetlenségekbe is ütközhetünk autónk kormányával, de most ezeket nem soroljuk fel. Az imént említett gondokat tudjuk orvosolni a különböző kormányvédőkkel!

Milyen anyagból válasszunk kormányvédőt?

Mielőtt választunk a legfontosabb mindig, hogy a kormányvédő méretpontos legyen. Ezután rátérhetünk az kormányvédő anyagának kiválasztására. A kormányvédők sokféle anyagból készülhetnek, minden anyagnak megvannak az maga előnyei és hátrányai. Három fő anyagkategória van, bőr, szilikon és szövet. Szilikon és bőr kormányvédők Három típus közül a legnépszerűbb a bőr kormányvédő. Szép és minőségi megjelenést kölcsönöz az utastérben. Továbbá az emberi kéznek ez legtermészetesebb, így ezzel lehet a legjobb eredményt elérni. Minőségben lehet választani valódi bőr kormányvédő vagy műbőr kormányvédő közül ezt egyéni preferencia dönti el. Sokszor a műbőr kormányvédő fogása teljesen egyezik a valódi bőrével. Ha megtaláltuk a kiválasztott bőr fajtát van még lehetőségünk előre kialakított formát venni, ami megegyezik a kormány méretével. Ezt a fajtát felfeszítjük a kormányköré, helyreigazítjuk és már kész is. Viszont azoknak, akik szeretnének igazán jó hatást elérni ott van a varható bőr kormányvédő. A kormányvédő bőr ebben az esetben előre van perforálva és a csomagban található tű és cérna segítségével fűzhetjük a kormánykerék köré. A felszerelés időigényes és kézügyességet is igényel, de a végeredmény tekintetében ez a legtermészetesebb. Szilikon kormányvédők összetételüknek köszönhetően rugalmasak és elasztikusak így pillanatok alatt felhelyezhetőek a kormányra. A kormányvédő fajták közül ez az anyag a legújabb. Erős anyag viszont vastagabb. Sokszor bordázott mintázattal ellátott ezzel sokkal jobban tapad a kezünkbe. Jó tulajdonsága, hogy a hőmérsékletváltozások hatására nem tágul ki vagy fakul meg és könnyen tisztítható. A szilikon kormányvédő viszont kevésbé igényesebb megjelenésű, mint a bőr kormányvédő. Különböző színekben érhető el autóalkatrész kereskedésünkben. Reméljük cikkünk segít megtalálni a megfelelő kormányvédőt, üzletünkben személyesen és webshopunkban is széles választékkal várjuk! A következő autó modellekel kompatibilis ez az átmérő:

  • Ford Focus kormányvédő
  • suzuki sx4 s cross kormányvédő
  • opel astra g kormányvédő
  • opel astra h kormányvédő
  • peugeot 206 kormányvédő
  • bmw kormányvédő