Kategóriák
Elérhetőségek:

Telefonszám: +36-30/633-1383

Email: postmaster@retroauto.hu

TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Hírlevél

Dísztárcsa


Dísztárcsa  

Dísztárcsa sokféle színben és méretben elérhetőek kínálatunkban, jól kiválasztott disztárcsa
sokat dobhat az autó megjelenésen. A dísztárcsa felszerelése egyszerű nem igényel szerszám használatot.
Tartós anyagból készülnek, így ellenállnak a zord úti viszonyoknak. Az árak négy darab disztárcsára vonatkoznak.

A dísztárcsák, bármely típusú személygépkocsihoz használhatóak.

Dísztárcsa méretek: 13 col, 14 col, 15 col, 16 col.
Dísztárcsa rögzítése: karika és 6 rögzítő segítségével rögzíthető


Sorrend:


prev
next

Amit tudni lehet Dísztárcsa használatról 

A dísztárcsa az esetek döntő többségében dekoratív funkciót tölt be a csúnyább vagy ormótlan acélkerekeket fedik le vele.

dísztárcsa

Mi a különbség a felni és a dísztárcsa között ?

Sok esetben annyira jól sikerül egy dísztárcsa, hogy össze lehet keverni a felnit és a dísztárcsát. Azonban, ha jobban megnézzük őket teljesen különböznek.

A felni minden autó elengedhetetlen része már az autózás kezdetétől, ez hozza létre a kapcsolatot az abroncsok és a autó kerékagy között. Ezzel tesszük lehetővé, hogy a motor ereje ne csak meghajtsa a kerékagyat, de le is adja az aszfaltra a kellő mennyiségű erőt.

A dísztárcsának nincsen különösebben ráhatása erre a folyamatra így csak esztétikai célokat tölt be az autó kerekein.

Dísztárcsa tisztítása

A rendszeres tisztítása nem csak a küllem miatt fontos, de a jó állapot megőrzésének érdekében. Hiszen az út pora és vegyszerei kárt tehetnek benne, ha hosszú távon rajta maradnak a felületén.

A dísztárcsa tisztítása nem egy ördögtől való feladat, egyszeráen egy kerti slaggal leőblítjük róla a kisebb szennyeződéseket, majd egy erre a célra kialakított felni tisztítókefe tisztítsd meg a megfelelő helyeken. Ha szükséges és komolyabb a szennyeződés használj egy felni tisztítót, de figyelj rá hogy ne savas vagy lúgos legyen.

Hogyan tudod kiválasztani a megfelelő méretű dísztárcsát ?

A legfontosabb, hogy megtudd milyen méretűek az autó kerekei. Az autó kerék méretek mindig egy előre meghatározott skálán mozognak a legátlagosabb méretek 13 col és 17 col között mozognak emiatt a dísztárcsák nagy része is ebben a méret skálában mozog. Ennél léteznek nagyobb és kisebb méretek is előfordul akár a 21 col méretű kerék is autók alatt, de ez a méret már nagyban eltér az általában használt kerék méretektől.

A kerék méretét az autó lévő gumiabroncsokról tudod leolvasni melyet az R betű utáni szám jelöl.

Különbségek a dísztárcsák között

A dísztárcsák között a legszembetűnőbb különbség természetesen a kinézet, de ennél van egy fontosabb különbség is a minőség. A dísztárcsák műanyagból készülnek, ha egy dísztárcsát nagyon rugalmasnak találsz az azt jelenti, hogy gyengébb a műanyag amiből készült, de vigyázz, mert az sem jó ha túl merev hiszen a kerekek állandó mozgása miatt kell egy kis rugalmasság, tehát valahol a kettő rugalmasság között lesz az igazán jó dísztárcsa.

Dísztárcsa cseréje

A dísztárcsák felrakása nagyon egyszerű bárki megtudja csinálni az otthoni környezetben mindenféle szerszám igénybevétele nélkül.Helyezd el a kerék mentén a kívánt dísztárcsát, teljesen mind1 melyiket veszed ki a dobozból. Majd egy erős nyomással pattintsd a helyére és már fent is vannak a dísztárcsák, van, hogy rá kell ütögetni még kézzel de amint bepattan már nem fog lejönni.