Kategóriák
Kategóriák
Elérhetőségek:

Telefonszám: +36-30/633-1383

Email: postmaster@retroauto.hu

TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Hírlevél

Kipufogószerelék

Főkategória >Kipufogó alkatrész >Kipufogószerelék

Kipufogó bilincs több méretben

A kipufogócsövek egymáshoz kapcsolásához vagy a kipufogó rögzítéséhez a hegesztés mellett nyújt megoldást a kipufogó bilincs.

A kipufogó bilincsek használatának fő célja, hogy két találkozó kipufogócsövet összetartson.
Szükség esetén szét is tud választani ez egy nagy előnye a kipufogó bilincsnek a hegesztéssel szemben.


Sorrend:


prev
next

A hegesztés csere esetén értelemszerűen szét kell vágni. A bilincs rögzítése rugalmas kapcsolódást eredményez.
Alapesetben ez sokféle bilinccsel megoldható lenne, de a kipufogó esetébe megkell küzdeni a gázok okozta extrém hőmérséklettel.

A kipufogó bilincsek olyan anyagból készülnek melyek ellenállnak a szélsőséges hőmérsékletváltozásoknak. Továbbá valamennyire rugalmasak is az állandó mozgás elnyelésének érdekében.
A nem erre a célra gyártott bilincsek a hő hatására megnyúlhatnak, torzulhatnak hosszútávon elhasználódnak és korrodálódnak.
Ezért sose használj nem a kipufogóra gyártott bilincseket.
Kipufogó bilincs fajták Több bilincs profil is elérhető U és V kialakítás és a szalagbilincsek.
U-csavar kipufogó bilincs. Az U bilincseket sokhelyen használják, de a legjellemzőbb az autóipar kifejezetten a kipufogórendszereknél használatos.

A neve is mutatja, hogy U alakban veszi körbe a kipufogócsövet, így tud illeszkedni. A bilincs csavarok meghúzásakor a bilincs a cső köré illeszkedik. A merevítőbe nyomja, amely nem engedi, hogy a cső szétváljon vagy elforduljon. Az U profilú bilincs a legtöbb jármű kipufogórendszerében megtalálható. Különböző méretben és kialakításban találod meg autóalkatrész kínálatunkban.

Így bármilyen kipufogóhoz illeszkedik. Fő jellemzője tehát a nyereg U kialakítású, rozsdamentes acélból készülnek vagy bevonattal vannak ellátva és többféleméretben kaphatóak.

kipufogó bilincs